Оснащення будинків вузлами комерційного обліку

Оснащення житлових будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії в м.Жовті Води:

Оснащення житлових будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії проводиться виключно у міжопалювальний період, з урахуванням вимог чинного законодавства.

Відповідно до Закону України “Про комерційний облік” від 22.06.2017 № 2119-VIII (далі – Закон) оснащення будівель вузлами комерційного обліку теплової енергії може відбуватися різними шляхами:

  1. Оператор сам встановлює вузол обліку придбаний ним же.
  2. Оператор встановлює вузол обліку придбаний співвласниками за власні кошти.
  3. Співвласники самостійно оснащують свій будинок вузлом комерційного обліку, про що повідомляють Оператора письмово.

В перших двох випадках згідно Закону, відшкодування вартості вузла та робіт по його встановленню сплачується співвласниками у вигляді внесків за встановлення комерційних вузлів обліку, в третьому випадку, нарахування внеску за встановлення не відбувається.

Але власник (співвласники) будівлі можуть прийняти рішення відповідно до вимог Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та повідомити Оператора про намір самостійно обладнати будівлю вузлом (вузлами) комерційного обліку теплової енергії.

Рекомендуємо ознайомитись з Положенням про оснащення, допуск до експлуатації та прийняття на абонентський облік вузлів комерційного обліку теплової енергії в житлових будинках, співвласники яких самостійно оснащують свій будинок вузлами комерційного обліку теплової енергії